AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Türkiye Bosna Sancak Derneği’ni Ziyaret Etti

AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum, Bayrampaşa'da konuştu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Türkiye Bosna Sancak Derneği’ni Ziyaret Etti

AK Parti Istanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa’da Türkiye Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret etti. Ziyareti sırasında Kurum’a Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İlknur Kovaç Bayraktar ve milletvekilleri eşlik etti. Kurum’u Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Sedat Ziya, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Program sonunda ise Başkan Ziya Kurum’a tarihi kitaplar hediye etti.

İBB Başkan Adayı Kurum, ziyaret sırasında şunları söyledi: “Bizim Bosnalı kardeşlerimizle kökü maziye dayanan bir bağımız var. Bu bağ her zaman en güçlü seviyede oldu. Boşnak kardeşlerimiz her zaman bizim için birliğin beraberliğin ve bereketin vesilesi oldular. Gerek İstanbul’umuza, gerek ülkemizde, gerekse dünyanın pek çok yerinde yaşayan tüm kardeşlerimize sevgilerimizi ve muhabbetlerimi iletiyoruz.”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Türkiye Bosna Sancak Derneği’nin faaliyetleri hakkında konuşarak, “Bu dernek çatısı altında yapılan faaliyetlerin hepsini takdirle izledik. 1 Nisan itibariyle de çok daha güzellerini kıymetli başkanım ve dernek üyelerimizle birlikte yapacağız. Burada binlerce yıllık kültürleri bu coğrafyada en güzel şekilde yaşatmayı gaye ediniyoruz.” dedi.

Kurum konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “Trafik çilesi artık son bulsun. İnsanımız evine huzurla gitsin. Biz hiçbir zaman iftiralar ve polemikler tarafında olmadık. Hiçbir zaman o dedikoduların tarafı bizim yolumuz olmayacak. Biz önce milletin ihtiyaçlarını dinleyen ardından da o ihtiyaçları gidermek için eser üreten tarafta olacağız. İstanbul’umuzun şu 5 yılda düşmüş olduğu fetret dönemini hep birlikte bitirerek yeniden yükselişini yeniden dirilişini Boşnak kardeşlerimizle birlikte başlatacağız.”

Seçimlere de değinen Kurum, “Bu seçim aynı zamanda Balkan coğrafyasının seçimi olacak. Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle 31 Mart’ta hepimiz sevineceğiz” şeklinde konuştu.