Diyarbakır’da Yarın Gerçekleştirilecek Nevruz Kutlamaları için Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları hazırlığı: Kutlamalarda 72,5 ton odun yakılacak... 7 bin 500 polis görev yapacak

Diyarbakır’da Yarın Gerçekleştirilecek Nevruz Kutlamaları için Önlemler Artırıldı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Parkı’nda yarın gerçekleştirilecek Nevruz kutlamaları için DEM Parti öncülüğünde 2,5 ton odunun yakılacağı ve 136 bin metrekarelik alanda toplam uzunluğu 10 kilometreyi bulan bariyerlerin kurulacağı öğrenildi. 7 bin 500 polisin görev yapacağı alana girişler, 6 ana giriş kapısında oluşturulan 3 kademeli arama noktasından geçirilerek sağlanacak.

Nevruz Park alanına çıkan Kamışlo Bulvarı, Nevruz ve Evrim Alataş caddeleri ile bulvarlar bariyerlerle kapatılırken, güzergahı kullanmak isteyenler için ise Yenihal Caddesi ve sokaklar, Siverek ile Aram Tigran caddeleri ve sokak araları alternatif olarak açık olacak.

Sahneye girişin engellenmesi için 4 metrelik tel örgü konulduğu belirtilirken, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da alana gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Güvenlik önlemlerinin geçmişte yaşanan olayların tekrarlanmaması adına alındığı vurgulandı. “Sahnenin önünde tel örgü olması, sadece görevlilerin bulunduğu alana sınırlı erişimi sağlayacak” denildi.