Flamingoların Kuluçka Dönemi Erken Başlıyor

Baharın müjdecisi allı turnalar Tuz Gölü'nde

Flamingoların Kuluçka Dönemi Erken Başlıyor

Anadolu’da ‘allı turna’ adıyla baharın müjdecisi olarak bilinen flamingoların davranışlarına dair bilgiler veren Doğaya Kuş Bakışı ve Ekoloji Derneği Başkanı Fahri Tunç, derneklerinin flamingoları sürekli gözlemlediğini aktardı. Tunç, flamingoların kuluçka dönemine dair şu bilgileri paylaştı:

“Flamingoları kontrol ettiğimizde onları eşleşme havuzunda gözlemledik. Eşleşme sonrasında nisan ayında kuluçka dönemine geçecekler. Bu süreçte göletteki flamingoların tamamı erkek olacak. Mayıs ayı itibariyle yavrularını çıkaracaklar ve kuluçka yavrularının eğitimi kış aylarına kadar devam edecek.”

Flamingo popülasyonunun Tuz Gölü çevresinde bu yıl arttığını belirten Tunç, “Seyfe Gölü’nde su kalmadığı için Tuz Gölü ve çevresinde bir artış gözlemliyoruz. Haziran ayında yapacağımız havadan sayım ile kuluçka döneminden çıkan yavruları ve başarı oranını belirleyeceğiz. Bu yıl kuluçka döneminin erken başlaması bekleniyor. Kurak bir yıl olacağını düşünüyoruz, bu nedenle gözlemlerimizi Tuz Gölü ve çevresinde sıklaştıracağız” şeklinde konuştu.