Eylem Tok ve Timur Cihantimur Davası Gelişmeleri

Adalet Bakanı Tunç’tan önemli açıklamalar: ABD anne-oğulu iade edecek mi

Eylem Tok ve Timur Cihantimur Davası Gelişmeleri

17 yaşındaki Timur Cihantimur’un ehliyetsiz kullandığı lüks araçla bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olduğu olayda, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen anne Eylem Tok’un Mısır ve ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçmasıyla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.Önceki akşam düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Tunç, şunları söyledi:

“ABD’yle adli yardımlaşma kapsamında yazışmalarımızı gerçekleştirdik. 7 Mart tarihinde iade talebinde bulunduk. İade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. ABD Adalet Bakanlığı’ndan bize cevabi yazı geldi. Yazıda istenen bazı belgeler vardı. Bu belgeleri de tamamladık. Süreci takip ediyoruz.”

“ABD iade konusundaki talebimizi olumlu karşılasın, buradaki yargılama süreci de devam etsin. Şu anda 1 kişi tutuklu, 2 kişi adli kontrol cezası aldı.”

“Biz diyoruz ki geçici tutuklama kararımız var, tutuklayın ve bize teslim edin. Şimdi oradan cevap bekliyoruz. Dosyada bir eksiklik yok. Biz soruşturmayı açarız.”

“Yargılayabilir. Yani der ki; Sen yabancı ülkede bir yabancıya karşı suç işledin, benim vatandaşımsın, dolayısıyla seni benim kanunuma göre yargılayacağım.”

“Savcılık benim beyanatımdan önce zaten soruşturmayı başlattı. Benim yargıya talimat vermem, savcılığa talimat vermem söz konusu olamaz.”

Bakan Tunç ayrıca, kamuoyunda büyük tepki çeken kedi Eros’un tekmelenerek öldürülmesi olayında verilen ceza için savcının istinafa başvuracağını ve sokak hayvanlarıyla ilgili yasal düzenleme hazırlığı olduğunu belirtti.