Murat Kurum: Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yarışta Önde Gidiyor

Murat Kurum son anket sonucunu açıkladı: Üstüne koya koya gidiyoruz

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Yarışta Önde Gidiyor

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında yerel seçimlere dair yapılan anket sonuçlarına göre önde olduklarını belirtti. Kurum yaptığı açıklamada, “Anketlerde biz 1,5 – 2 puan öndeyiz ve bu farkı açmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kurum, İstanbul’un en büyük sorunlarından birinin deprem olduğunu vurgulayarak, “Deprem, İstanbul’da yaşayan her vatandaşımızın korkulu rüyasıdır. Deprem konusu siyaset üstü bir meseledir. Bilim insanlarına değer veriyorsak, bilimin rehberliğinde acil olarak deprem dönüşümünü gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.

Ekrem İmamoğlu’na göndermede bulunan Kurum, “5 yılda 5 bin 489 konut yapılabildi. Ancak 600 bin konutun acil şekilde dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu konuların konuşulması gerekiyor. Biz Türkiye’nin her ilinde 365 bin konutun yapımına başladık. Eser yok, hizmet yok, bunları konuşamıyorlar. Kapalı kapılar ardında toplantılar yapıp kongreleri düzenlemeye çalışıyorlarken, biz gerçek projelerle hizmet etmeye devam ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Murat Kurum, sosyal konutlar inşa ederek vatandaşlara uygun fiyatlarla kiralama imkanı sağlayacaklarını ve böylelikle konut fiyatlarını aşağıya çekeceklerini belirtti. Ayrıca Kurum, “İstanbul’un kaynakları İstanbul’da kalırsa, 81 ile yetecek ekonomik güce sahip olabiliriz. Onlar da çok iyi biliyor ki Murat Kurum söz verdiği işleri yapar” şeklinde konuştu.