Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kocaeli Dilovası’nda Kanaat Önderleriyle Buluştu ve Ekonomi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Cevdet Yılmaz: Bazıları ne vaat ettiğini bile hatırlayamıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kocaeli Dilovası’nda Kanaat Önderleriyle Buluştu

31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimi’ne az bir zaman kala Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Kanaat Önderleri İle Buluşma Programına katıldı. Dilovası Kültür Merkezi’nde yapılan programda Yılmaz, yerel seçim çalışmaları ve ekonomik veriler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz’ın açıklamalarından bazıları şöyle:

“Geçen yıl ekonomimiz yüzde 4 buçuk büyüme kaydetti”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal refahı artırmak için adımlar attıklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük deprem felaketini yaşadık. 11 vilayetimiz ve 14 milyon nüfusumuz etkilendi ve hala yaraları sarmaya çalışıyoruz. Geçen sene sadece merkezi idareden 1 trilyon dolayında harcama yaptık. Bu yıl da depremin yaralarını iyileştirmek için 1 trilyon 28 milyar dolarlık bir ödenek ayırdık. 2025’ten itibaren azalarak devam edecek. Geçen yıl ekonomimiz yüzde 4 buçuk büyüyerek, istihdam 32 milyonu geçti, ihracat 256 milyar dolara ulaştı. Turizm gelirleri 54 milyarı aştı. Cari açık azalmaya başladı, bütçe ise milli gelire oranla yüzde 5 buçuklarda kaldı. Tüm zorluklara rağmen Türkiye, dünyadaki sıkıntılara rağmen güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, muhalefeti eleştirerek, “Seçim sonrası bazı muhalif kişiler bile ‘İyi ki biz iktidara gelmemişiz’ dediler. Bizsiyasi istikrara, güven ortamına sahip çıkıyoruz. Bu nedenle yeni planlar, programlar hazırladık ve problemlerle kararlılıkla mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Enflasyonla mücadelenin önemine vurgu yapan Cevdet Yılmaz, “Enflasyonla mücadele global bir sorun ve uzun bir süreç gerektiriyor. Biz kararlı bir şekilde politikalarımızı uyguluyoruz ve ilk sonuçlar almaya başladık. Gelecek yıl için de enflasyonda düşüş bekliyoruz ve planlı bir şekilde hareket ediyoruz” dedi.

Siyasette verilen sözlerin tutulmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, “Yapamayacağınız vaatleri vermeyin, söz verdiğiniz şeyi yapın. Bunu yaparsanız güven oluşturursunuz. Bizim anlayışımız budur, vaat ettiklerimizi baştan sona takip ederiz” ifadelerini kullandı.