İçişleri Bakanı Yerlikaya Seçim Güvenliği Toplantısında Önlemleri Açıkladı

Bakan Yerlikaya: 81 il valiliğine seçim tedbirlerine ilişkin genelge gönderdik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Seçim Güvenliği Toplantısı’na Video Konferans ile Katıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nda (GAMER) düzenlenen Seçim Güvenliği Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, “Yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkımızın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmalarımızı büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. Seçim güvenliğini; Bakanlığımızın yanı sıra, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il ve ilçe seçim kurulları ve ilgili tüm kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde kapsamlı bir şekilde ele alıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bakan Yerlikaya, valiliklere ‘Seçim Tedbirleri’ Genelgesi Gönderdi”

Bakan Yerlikaya, alınan önlemler hakkında detaylı bilgi vererek, “Öncelikle bakanlık olarak; 12 Aralık 2023 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla 81 il valiliklerimize ‘Seçim Tedbirleri’ konulu bir genelge gönderdik. Genelgede; seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, seçim kurulları kararlarının titizlikle takip edilmesi ve bu kararlar doğrultusunda işlem yapılması hususları tek tek belirtildi” dedi.

Yerlikaya, “A’dan Z’ye Her Türlü Tedbiri Alıyoruz” Dedi

Bakan Yerlikaya, tüm genel ve yerel seçimlerde demokrasiyi güçlendirerek çıktıklarını vurgulayarak, “Ülke olarak yüzde 90’lara varan rekor bir katılımla halkımızın iradesi bu seçimlerde de sandığa yansıdı. Şimdi önümüzde, 31 Mart Mahalli Seçimleri var. 85 milyon vatandaşımızın her birinin gönül rahatlığıyla sandığa gitmesi ve milli iradenin sandığa yansıtabilmesi için valiliklerimizle, jandarmamızla, polisimizle, tüm kolluk kuvvetlerimizle; hukuk devleti sınırları içerisinde A’dan Z’ye her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.