Bakan Kurum: İstanbul’a Yeni Projeler ve Hizmetler Getirmek İstiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: Size söz; İstanbul’umuzu asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz

Bakan Kurum: İstanbul’a Yeni Projeler ve Hizmetler Getirmek İstiyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilde gerçekleştirdiği hizmetlerin ardından İstanbul’a yönelik projelerini anlattı. Kurum, “Milletimiz için ürettiğimiz eserlerin çok daha güzellerini, çok daha fazlasını bu aziz şehirde yapmak istiyoruz. ‘Yeniden İstanbul’ diyoruz. ‘Sadece İstanbul’ diyoruz” açıklamasında bulundu.

Kurum, İstanbul’u İBB yönetimi tarafından terkedildiğini belirterek vatandaşlara her zaman destek olacaklarını söyledi. Kurum, “Size söz veriyoruz. Biz İstanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İstanbul’a son 5 yılda 365 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. Kurum, “Sen, İstanbul’u kara kışa teslim edip, büyükelçilerle yemek yerken; biz İstanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Esenyurt’ta Kanaat Önderleri, STK Temsilcileri ve Muhtarlar ile Sahur programına katıldı. Kurum, “Bu gönül sofrası etrafında bizimle buluşmak üzere Esenyurt’un tüm mahallelerinden buraya gelen siz değerli kardeşlerimin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, Bakanlık döneminde 81 ilde gerçekleştirdiği projelerin daha fazlasını İstanbul’da hayata geçirmek için çalıştıklarını vurguladı. Kurum, “Bizim devlet geleneğimizde istişarenin çok önemli bir yeri vardır. İnşallah bizler de İstanbul’umuza bu istişare geleneğimize uygun bir şekilde ortak akılla hizmet edeceğiz” dedi.

Esenyurt’un geleceğini şekillendireceklerini söyleyen Kurum, “Kardeşlerimizin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul hayal ediyoruz. Size söz veriyoruz. Biz İstanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, mevcut İBB yönetiminin vaatlerini yerine getirmediğini belirterek, “Sen, İstanbul’u kara kışa teslim edip, büyükelçilerle yemek yerken; biz İstanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk” dedi.

Kurum, İstanbul’a 365 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını belirterek, “Sen, Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup 80 ilde mitingler düzenlerken, İstanbul’u kaderine terkederken; biz deprem bölgesinde 11 ilde 3 ayda 180 bin konutumuzun temellerini atıyorduk” şeklinde konuştu.

İstanbul için hazırladığı projeleri gerçekleştirmek için sahada olacağını vurgulayan Kurum, “Biz İstanbul’a hizmet etmek için her türlü yolu deneyeceğiz. 1 Nisan’dan sonra bulunduğumuz yerlerde projelerimizi hayata geçirirken bizi bulacaksınız” dedi.

Murat Kurum’a destek verenlerle birlikte açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kurum’un İstanbul için yapacaklarına vurgu yaparak, “Bizler deprem bölgesinde kardeşlerimiz için sağlam ve huzurlu yuvalar yaparken, bunlar dört saat boyunca saya saya bitiremedikleri, balya balya para kuleleri yaptılar” şeklinde konuştu.

Yılmaz, “Murat Kurum Başkan’ımızın yaptığı işler ortada, bizler de buna şahidiz. İstanbul’a daha fazla yatırım yaparak şehri geleceğe hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Partimin Bütün Adaylarına Desteğim Tamdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “‘Kılıçdaroğlu sahaya inerse duygusal kopuş olur, seçmen sandığa gelmez’ şeklindeki tezlerine saygı duyup bu teze sadık kalan ve istenilen şekilde sessizce kenarda oturan ben, ‘Kılıçdaroğlu neden sessiz kalıyor, neden seçim için çalışmıyor’ denilerek, haksızca ve hayasızca eleştirilen ben, partimizin Genel Başkanına yapılan bütün hakaretlere karşı çıkan ve her fırsatta kurumsal kimliğimizi korumaya çalışan ben, defalarca ama defalarca partimin bütün adaylarına destek çağrısı yapan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 400 belediyesinin tamamının kazanacak gücünün olduğunu ve hedefimizin bütün belediyeler olduğu vurgusunu yapan ben, bütün bunlara rağmen, ‘Kılıçdaroğlu partisinin seçimi kaybetmesini istiyor’ iftirasına uğrayan yine ben. Tekrar ediyorum; partimin bütün adaylarına desteğim tamdır. Ayrıca; okuduğum yorumlarda ölmemi çok arzuladıklarını söyleyen trollere ve muhalif gibi görünen ama ülkemize değil de kendi istikballerine çalışanlara söylüyorum; Evet, bir gün öleceğim ama şunu aklınızdan asla çıkarmayın; ölene kadar sizinle mücadele etmeye devam edeceğim. Bunu da asla unutmayın; Cumhuriyet Halk Partisi teslim alınamaz bir kale olarak ebediyen var olacaktır” dedi.