Çorum’da Zehra Gümüş’ü Öldüren Arif Ergin Tutuklandı

Mahkeme başkanından eski eşini öldüren sanığa ders niteliğinde sözler

Zehra Gümüş’ü Öldüren Arif Ergin Tutuklandı

Geçen yıl 28 Eylül tarihinde Çorum’da Gazi Caddesi’nde meydana gelen olayda Arif Ergin, boşandığı Zehra Gümüş’ü bıçaklayarak öldürdü. Gümüş, 16 yerinden yaralanarak caddedeki bir mağazaya sığındı ancak kurtarılamadı. Olay sonrasında suç aletiyle parkta yakalanan Ergin, tutuklanarak mahkemeye sevk edildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Arif Ergin hakkında ‘Boşandığı eşi kasten öldürme, kadına karşı kasten öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Duruşmada Arif Ergin, kendini savunurken “Eşimin sağlık problemleri var denildiği için anlaşmalı olarak boşandık. Zehra hasta bakıcısıydı ve eve uzun süre gelmiyordu. Kulağıma dedikodular gelmesine rağmen suça ihtimal vermiyordum. Bir gün mağazada eşimi görüp yanında başka biriyle çıkarken gördüm. Ben de kendimi korumak için bıçak aldım ancak ne olduğunu hatırlamıyorum” dedi.

Mahkeme sorgusunda, Arif Ergin’in Zehra Gümüş’ü öldürdüğünü kabul etmesi üzerine, “Neden öldürdün?” sorusu sorulduğunda Ergin, “Beni aldattığı için” yanıtını verdi. Mahkeme başkanı ise, “Böyle sevgi olmaz, bu kadın mülk değil. Neden cinayeti işledin?” diyerek Ergin’i sert bir şekilde eleştirdi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.