Adem Metan’dan Murat Kurum Belgeseli: “İstanbul’a Kazandıracağız”

Murat Kurum'un ailesi bilinmeyen yönlerini anlattı... 'Evliliğimiz hep gurbetle geçti; ben sabırla, şükürle bekledim'

Dijital İçerik Üreticisi Adem Metan’dan Seçim Kampanyasına Eşlik: “İstanbul’a Kazandıracağız”

Adem Metan, seçim kampanyasının son günlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un bir gününe eşlik etti. Adem Metan’ın çektiği mini belgeselde, Kurum’un 1 günlük seçim mesaisine ve aile bireyleriyle olan iletişimine odaklanıldı. Kurum, yaklaşan 31 Mart seçimleri öncesi heyecanını belirterek, kazanacaklarına inancını dile getirdi ve “Heyecan muhakkak, ama benim içimdeki his, 31 Mart gecesi kazanıyoruz. 31 Mart gecesi çok güzel bir mutluluğu İstanbul’a yaşatıyoruz.” şeklinde konuştu.

Belgeselde, Murat Kurum’un evden çıkıp seçim ofisine hareket etmesiyle başlayan yol hikayesine yer verildi. Kurum, yolculuk sırasında soruları yanıtlarken “Heyecan muhakkak. Ama benim içimdeki his, 31 Mart gecesi kazanıyoruz. 31 Mart gecesi çok güzel bir mutluluğu İstanbul’a yaşatacağız.” ifadelerini kullandı.

Murat Kurum’un ilçelerde yaptığı mitinglerden kesitler de belgeselde yer aldı. Kurum, seçim sonucundan emin olduğunu belirterek, mitinglerdeki coşkulu kalabalıklara dikkat çekti ve “Benim sahada gördüğüm, sonuç belli. Yani insanların, kaç tane bak, 4 tane ilçe gezdik. Hem bakıyorsun herkes gördüğünde, hem de o gözlerdeki şeyi görüyorsun, ışıltıyı, sevgiyi.” dedi.

Murat Kurum’un seçimi kazanması durumunda yapacağı ilk işi anlatırken “Şükredeceğiz. Böyle bir kutlu şehre hizmet etmek benim için çok kıymetli. Rabbime şükredeceğim.” dedi. Belgesel, Romanlarla İftar Buluşması’ndan renkli anekdotlarla devam ederken, Kurum’un aile içi samimi anlarına da yer verildi.

Belgeselde, Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum’un, iş odaklı bir kişi olduğunu belirtirken evliliklerinin gurbette geçtiğini dile getirdi. Şengül Kurum, eşinin çalışkanlığını ve ailelerine duyduğu sevgiyi vurgularken, çocuklarıyla vakit geçirme konusunda üzgün olduğunu ifade etti.

Murat Kurum’un büyük kızı Zeynep ise babasının başarısından gurur duyduğunu belirterek, “Babamla gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu. Belgesel, Mardinlilerle Sahur Programı ve Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali ziyaretiyle son buldu.