Emeklilere Yüzde 10 İndirimle Ulaşım Kolaylığı Sağlanacak

Emeklilere, trenlerde yüzde 10 indirim

Emeklilere Yüzde 10 İndirimle Ulaşım Kolaylığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, emeklilerin seyahatlerini daha ekonomik, konforlu ve rahat hale getirmek adına yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim uygulamasının başlatılacağını duyurdu.

Uraloğlu’nun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Emeklilerimizin ikinci yaşamlarında fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumak ve sosyal kültürel yönden destek olmak amacıyla kaynaklarımızı yerel ve merkezi yönetim işbirliğinde seferber ediyoruz. Bu kapsamda, yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerimizde emeklilerimize yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz. Bu sayede emeklilerimizin seyahat etmelerini teşvik ederek ulaşım ihtiyaçlarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Uraloğlu, emeklilerin ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına sağladıkları katkıları vurgulayarak, ikinci baharlarında rahat etmeleri için yerel yönetimler ve diğer bakanlıklarla iş birliği içinde en iyi uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bayram tatilini içeren dönemde ek yüksek hızlı tren seferleri düzenleyeceklerini ve anahat ile bölgesel trenlerde 18 bin 84 koltuk kapasitesini artırarak ek vagon ilaveleri yapacaklarını da açıklayan Uraloğlu, vatandaşlara daha iyi hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti.