Partiler Seçim Öncesi Alınan Önlemleri Açıkladı

Oylara sıcak takip

Partiler Seçim Öncesi Alınan Önlemleri Açıkladı

AK Parti, seçim öncesi aldığı önlemlerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partinin 2 milyon aktif üyesiyle seçimi hızlı bir şekilde takip edeceklerini belirtti ve şunları söyledi: “Bu seçimde biraz daha kendimizle yarışacağız ve sonuçları çok hızlı bir şekilde alacağız. İlk sayım büyükşehir başkanlarıyla başlıyor. Daha sandık sonuçlarına bağlanmadan bizim arkadaşlarımız not alıp SAS’a (Seçim Sonuç Alma Sistemi) giriyor. 1 milyon aktif, 1 milyon da lojistiğini sağlayan arkadaşlarımızla bu işi gerçekleştiriyoruz. Yani 2 milyon teşkilat üyemiz sahaya çıkıp görev yapacak.”

CHP ise yerel seçimler için geliştirdiği önlemleri açıkladı. Parti yönetimi, seçim güvenliği için 200 bini aşkın sandıkta görev yapacak olan görevlilerini eğitti ve tatbikatlar düzenledi. Özellikle kritik iller için özel önlemler alan CHP, “acil müdahale mangaları” oluşturdu ve seçim gecesinde İstanbul’a ağırlık vereceklerini duyurdu.

MHP ise seçim öncesi hazırlıklarını tamamladı. Parti Seçim İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yapılan hazırlıkları şu şekilde anlattı: “Her seçim öncesinde olduğu gibi, seçmen kütükleri ve sandık başı işlemlerin takibini yapacak dava arkadaşlarımız arasında koordinasyon haftalar önce tamamlandı. Sandık sonuçlarının ‘Tek Çatı’ sistemlerinde toplanması için gerekli adımlar atıldı.”

İYİ Parti de seçim öncesi yapılan çalışmaları açıkladı. Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun, partinin sandık kurulu üyelerine eğitim verdiğini ve sahadan alınan sonuçların bulut tabanlı yazılımla karşılaştırılıp hataların raporlanacağını belirtti. Parti, İRİS adlı raporlama ve iletişim sistemiyle seçim sürecini takip edeceklerini duyurdu.