Kediye İşkence Eden Kişiye Yapılan İtiraz Dilekçesi

Kedi Eros’un katilinin cezasına itiraz

İstanbul Başakşehir’de Kediye İşkence Eden Kişiye Yapılan İtiraz Dilekçesi

İstanbul Başakşehir’de kedisine kendisini kapalı alanlarda sıkıştırarak işkence eden ve öldüren İbrahim Keloğlan’ın 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin mahkeme kararına ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz dilekçesi sunuldu. Küçükçekmece 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan itiraz dilekçesinde, sanığın kedinin kaçmasını engellemek için kapıları kapattığı ve kedinin ölümüne sebep olacak şekilde tekmelemeye devam ettiği belirtiliyor.

Olayda kedinin kaçmaya çalıştığı sırada sanığın işkencesine maruz kaldığı ve acı içinde hayatını kaybettiği belirtilen dilekçede, “canavarca hisle”, “hunharca eziyet çektirerek”, “yoğun kast altında işlenen” eyleme yönelik daha ağır bir cezanın verilmemesi durumunda hangi türden eylemlere ceza uygulanacağının anlaşılmaz olduğu vurgulandı.

Savcılığın dilekçesinde, sanığın canavarca hislerle ve eziyet çektirerek eylemler gerçekleştirmesi ve kamusal vicdanı yaralayan bu acımasız davranışların takdiri indirim nedeni olarak kabul edilmemesi gerektiği belirtildi. Mahkemenin kararında belirlenen cezanın adaletsiz olduğu ve hukuka aykırı olduğu ifade edilen dilekçede, sanığın tutuklanması talep edildi.