Ömer Çelik: Şehirlerin Demokrasi Sürecindeki Önemi

Ömer Çelik: Bizim için her yer önemli

Ömer Çelik: Şehirler Artık Demokrasinin Ana Aktörleri Durumunda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı bir canlı yayında seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, demokrasinin derinleşmesi ve siyasal katılımın önemi üzerine önemli ifadeler kullandı.

Çelik’in yaptığı açıklamalardan bazıları şöyle: “Bizim Seçim İşleri Başkanlığımız belki de 4-5 yıl boyunca bunun hazırlığını ve tatbikatını yapar. Kimin nerede görev yapacağı kimin hangi sandıkta görev alacağı bellidir. Bugün siyasal katılımdan bahsediyorsak, demokrasinin derinleşmesinden bahsediyorsak; bugün baktığımızda bunun ana kolonları şehirler üzerinden kurulur. Şehirler artık ana aktör durumda.”

Çelik, yerel seçimlerin demokrasinin temelini oluşturduğunu belirterek, “Yerel seçimlerin en canlı bölümü muhtarlarımızın kampanyalarıdır. Oradaki yarış ve temalar belkide yerel seçimin en büyük neşesi ve canlı boyutunu oluşturur.” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik’in açıklamaları arasında, yerel yönetimlerin önemi, demokrasinin gücü ve insan hakları gibi konular da yer aldı. Çelik, siyasi polemiklerin önemi üzerine de değerlendirmelerde bulundu ve “Siyasette en kötü şey kayıt dışı olmaktır.” dedi.

Çelik, son olarak “Türkiye Yüzyılı’nın dinamiklerine önderlik yapacak sivil, halk tarafından üretilmiş bir anayasa yapma borcumuz var.” diyerek, Türkiye’nin geleceğine dair umutlu ve kararlı bir duruş sergiledi.