İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’den Seçim Açıklamaları

İYİ Parti lideri Akşener'den 31 Mart seçimlerine ilişkin ilk açıklama: Olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’den Seçim Açıklamaları

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yapılan yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, “Demokrasilerde her konu tartışılabilir ama tek bir konu tartışılamaz. O da seçmenin sandığa attığı oyudur. Yani milletin sandıkta gösterdiği iradedir.” dedi.

Akşener, seçimlerde milletin ortaya koyduğu iradeyi her zaman önemsediklerini vurgulayarak, “İlk günden beri önce millet, önce memleket şuuruyla seçmeni her zaman velinimet olarak gördük. Milletin kararının üstünde bir kararın, iradenin olmadığını söyledik.” şeklinde konuştu.

31 yerin İYİ Parti’ye emanet edildiğini belirten Akşener, “Nitekim bu seçimlerde de milletimiz, şimdiye kadar kesin olmayan sonuçlara göre; 1 il, 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri İYİ Parti’ye emanet etti.” dedi ve belediye başkanlarına teşekkürlerini iletti.

Akşener, seçim sonuçlarıyla ilgili, “Katılımdaki büyük düşüşü hiçbir siyasi görmezden gelemeyiz. Milletimizin iki yumruk arasında sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu gördük.” şeklinde konuşarak, 2023’teki seçime kadar yapılacaklar hakkında planlarının olduğunu belirtti.

İYİ Parti olarak seçim sonuçlarına ilişkin muhasebelerini yapacaklarını dile getiren Akşener, “Her zaman yaptığımız gibi, seçim sonuçlarına ilişkin muhasebelerimizi ve özeleştirilerimizi yapacağız. Nitekim, tam da bu sebeple; en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız.” dedi.

Akşener’in açıklamaları sonrası İYİ Parti’de önemli bir istifa yaşandı. Partinin Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Akşener’i istifaya davet ederek görevinden ayrıldığını açıkladı. Yılmaz, Akşener’in istifasını isteyerek, “Ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız.” ifadelerini kullandı.