Yargıtay Başkanlık Seçiminde Son Durum

Yargıtay başkanı seçimi 15. tura kaldı

Yargıtay Başkanlık Seçiminde Son Durum

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020 tarihinde seçilen Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresi sona erdi. Yargıtay’da yeni başkanın belirlenmesi için geçen hafta pazartesi günü sandık kuruldu ve üyeler oy kullandı.

Seçimde ilk 13 turda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oy alamadığı için bugün 14’üncü tur oylaması gerçekleştirildi. Oylama sonucunda 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 111 oy alırken, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 112 oy aldı. Seçime toplam 332 üye katılırken, 22 oy boş çıktı, 77 oy ise geçersiz sayıldı.

Trabzon Sahilinde Kıyıya Vuran İnek Ölüsü Panik Yarattı: Ferdinand’ın Hikayesi Hatırlatıldı

Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sahil Tesisleri’nde yürüyüş yapan vatandaşlar, sahile vurmuş bir inek ölüsü ile karşılaştı. Telef olmuş ineği gören vatandaşlar hemen durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen Trabzon Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, yapılan incelemenin ardından ölü ineğin alınması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile iletişime geçti.

Olayı haber veren Atilla İmamoğlu, “Burada yürüyüş yapıyorduk. Sahil kenarında bir tane ölü bir hayvana denk geldik. İnek olduğunu düşünüyoruz. Çevre sağlığı açısından risk oluşturacağını düşündük. Belediyeyi aradık. Sahil Güvenlik ekipleri ve ilgili birimlere haber verdik. Belki de etrafta daha da olabilir. Sahil Güvenlik ekipleri geldi gerekli kontrolleri yapacaklar. Gördüğümüz tek bir tane inek ölüsü ama şarbon gibi bulaşıcı hastalıklar var. O sebeple hassasiyet gösterip kurumlara bilgi vermeyi düşündük” şeklinde konuştu.

Trabzon sahilinde bulunan inek ölüsü, 2018 yılında yaşanan bir olayı akıllara getirdi. Kurban Bayramı’nın birinci günü Rize’nin İyidere ilçesinde kurban edilmemek için kaçarak denize atlayan ve bayramın son günü Trabzon’un Sürmene ilçesinde denizde yüzerken bulunan dana Ferdinand’ın hikayesi yeniden hatırlatıldı. Ferdinand, Kurban Bayramında ipini kopararak kaçmış, denize atlamış, Rize’den Trabzon’a kadar 3 gün boyunca kilometrelerce yüzmüştü. Rize’nin İyidere ilçesinde son anda kaçan ve denize atlayan boğa Trabzon’da karaya çıkarılmıştı. Daha sonra şarkıcı Haluk Levent’in de dahil olduğu olayda, Ferdinand satın alınarak İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na götürülmüştü.