Gayrettepe’deki Gece Kulübünde Çıkan Yangında 29 Kişi Hayatını Kaybetti – Olay Yerinden Son Dakika Detaylar!

Yangın faciasında 29 işçi hayatını kaybetmişti! Binanın yöneticisi konuştu... 'Daha önce şikayetçi olduk... İftar için toplanmışlar'

Gayrettepe’deki Gece Kulübünde Çıkan Yangında 29 Kişi Hayatını Kaybetti

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak’ta dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen yangın, 16 katlı binanın -1 katındaki ‘Masquerade’ adlı gece kulübünde çıktı. İddiaya göre, tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama meydana geldi ve bu patlamanın ardından gece kulübü alevler içerisinde kaldı. O esnada kulüpte ve binada bulunan birçok kişi içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve sağlık ekipleri sevk edildi, fakat yangında maalesef 29 kişi hayatını kaybetti.

Apartman yöneticisi Şule Şakat, daha önce bina içerisinde gece kulübü bulunması nedeniyle şikayetçi olduklarını belirterek, “İçeride oksijen tüpünün patlamasıyla çıkan bir yangın. Ses nedeniyle izole edilmiş bir yerdi, herhalde bir patlama olması lazım, onun sonucunda oldu. Çıkışa çok yakın olması içeridekilerin de dumandan boğulduğunu düşünüyoruz. Biz yapıldığı günden beri istemiyoruz, şikayette bulunduk.” dedi.

Şakat, mekan sahibi ile daha önce görüşüp işçilerin iftar için toplandığını belirterek, “Tadilat süresinde en başından beri sesin fazla olması ve binamızda gece kulübü istemedik. Aynı yerden girip çıkıyoruz. İftar için davet edilmişler. Tadilat vardı, ‘herkes gelsin ortalığı toparlar iftar yaparız’ demişler. 15 gün önce belediyeye başvuru yapmıştık karot almalarını istedik ama mal sahibi izin vermediği için onu bile yapamadık.” şeklinde konuştu.