Yerel Seçim İtirazları Yüksek Seçim Kurulu’nda Değerlendirildi

Ardahan, Samandağ, Bafra, Döşemealtı ve Akseki'de seçimin yenilenmesi taleplerine ret... Şanlıurfa Halfeti'de seçimler tekrarlanacak

31 Mart Yerel Seçimleri Sonrası Partilerin İtirazları Devam Ediyor

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası siyasi partilerin itirazları devam ediyor. İl ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların ardından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gelen başvurular da değerlendirilmeye devam ediyor.

YSK’da bugün saat 14.30’da yapılan toplantıda CHP ve AK Parti’nin talepleri ele alındı. CHP’nin Hatay Samandağ ve Samsun’un Bafra ilçesindeki seçimlerle ilgili yaptığı itirazlar YSK tarafından reddedildi. Benzer şekilde AK Parti’nin Antalya Döşemealtı ve Akseki ilçeleriyle ilgili yaptığı itirazlar da YSK tarafından reddedildi.

Ardahan’da ise mevcut Belediye Başkanı ve CHP adayı Faruk Demir’in kazandığı seçimin, AK Parti’nin itirazı sonucu yenilenmesine karar verilmişti. Ancak CHP’nin bu karara yaptığı itiraz sonucunda İl Seçim Kurulu seçimlerin yeniden yapılmayacağına karar verdi.

Halfeti’de ise DEM Parti adayı Mehmet Karayılan’ın önde tamamladığı seçimlerle ilgili AK Parti’nin itirazı sonucu belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinin iptal edilmesine karar verildi. Yeniden yapılacak olan seçimler 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

Karamollaoğlu: Kudüs Işığında Vahdet Toplantısında Doğru ve Adaletli Düzen İçin Çağrıda Bulundu

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İran Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ‘Kudüs Işığında Vahdet’ başlıklı toplantıya katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, konuşmasında Gazze’de yaşanan soykırımın insanlık adına büyük bir utanç olduğunu vurgulayarak, “İsrail’in masum insanları alçakça katletmesine sessiz kalmamalıyız” dedi. Hastanelerden ibadethanelere kadar hedef alınan saldırıları eleştiren Karamollaoğlu, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmasını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, İslam ülkelerinin zulme karşı yeterince tepki göstermediğine dikkat çekerek, “Ticarî kaygılar yerine insanî, vicdanî ve İslami değerlerle hareket etmeliyiz” ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, bugünkü düzenin adil olmadığını ve yeni bir dünya vizyonuna ihtiyaç duyulduğunu belirterek, İslam ülkelerinin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. İslam alemi olarak bir araya gelerek, değerlerinden güç alarak yeni bir diriliş hareketi başlatmanın önemini vurgulayan Karamollaoğlu, “D-8’in canlandırılması ve İslam ülkelerinin iş birliği yapması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Zulme karşı susmak yerine birlik olmalıyız” şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu, hak ve adalet temelli bir medeniyetin inşası için D-8’in güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “D-8, adil bir dünya düzeninin ilk adımıdır ve devam ettirilmelidir. Eğer D-8’in devamı sağlansaydı, Filistin gibi mazlum coğrafyalar bugün bu kadar terk edilmiş olmayacaktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kudüs ve Gazze’nin özgürlüğü için bir araya gelmenin zorunlu olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Zulme son vermek için birlik olmalıyız. Yeni bir dünya inşa etme vakti gelmiştir. Cenab-ı Allah, mazlumların yardımcısı olsun ve Kudüs ile Gazze’nin özgürleşmesini nasip eylesin” dedi.