Aydın Battal: Muhtar Adaylığı Deneyimi ve Söylediği Sitem Dolu Şiir Gündemde

Kaybeden muhtar adayının sitemi sosyal medyada gündem oldu... "Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni."

Kırşehir’in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu köyünde çobanlık yapan Aydın Battal muhtar adaylığı deneyimini paylaştı

Kırşehir’in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu köyünde çobanlık yapan Aydın Battal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde köyünden muhtar adayı oldu. Ancak 300 haneli köyde, 4 muhtar adayı arasında en az oy alarak sonuncu sırada yer aldı. Battal, akrabalarının ve köylülerinin kendisine destek olmadığını ve “DOKTOR AYAĞINI KESECEĞİM DEYİNCE MUHTARLIĞA ADAY OLDUM” şeklinde sitem dolu bir şekilde dile getirdiği şiiriyle sosyal medyada gündem oldu.

Sağlık problemleri nedeniyle muhtar adayı olduğunu belirten Battal, geçmişte inşaat işçisi olarak çalıştığını ve bel fıtığı ameliyatı geçirdikten sonra köyünde hayvancılık işine başladığını anlattı. Battal, “Geçen sene ayağım sürekli diz kapağımdan çıkıyordu. Doktora gittiğimde ayağımın kesilebileceği söylendi. O dönem yaklaşan muhtarlık seçimine de denk geldi ve aç kalmamak için muhtarlığa aday oldum” dedi.

Aydın Battal, yaşadığı sağlık sorunlarını seçim kampanyasında hemşehrileriyle paylaştığını ve destek istediğini belirtti. Battal, halka yönelik yaptığı konuşmalarda, desteklenmesi halinde muhtarlık görevini en iyi şekilde yapacağını vurgulayarak duygusal anlar yaşandığını ifade etti.

Akrabalarına olan sitem dolu şiirinde Battal, kendisine verilmeyen desteklerden ve eleştirilerden bahsederek duygularını şu şekilde ifade etti:

“Kucağımda oturdu kakıç kaktı. Akrabam istemedi ilk önce beni. Yüzüme karşı sigara yaktı, dostlarım, arkadaşım istemedi ilk önce beni.”

“Ok yay bilmiyorum, saygıda kusur etmiyorum. Bende ne var, ben kötü müyüm görmüyorum. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.”

“Çekil dediler bu yarışta kimin var, kime içirecek çayın suyun var. Akılları kesse beni köyden de kovarlar, akrabam dostlarım istemedi ilk önce beni.”

“Ben köyüme kötü falan diyemem, bana karşı niyetini bilemem. Ben köyümü tek kalemde silemem, akrabalarım istemedi ilk önce beni.”

“Çoban dediler bu muhtarlık yapamaz. Devlet deyip daireye varamaz. Enayi dediler, sağını solunu bulamaz. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.”

“Sanki rakiplerim uzay bilimci, benim gibi aynı köylü bilinci, varsın onlar olsun en baş birinci, akrabam arkadaşım istemedi ilk önce beni.”(DHA)