Keçiören’de Sokak Kedisine Tekme Atan Market Çalışanıyla İlgili Skandal İnceleme

Ankara'da tepki çeken görüntü! Market çalışanı kediyi tekmeledi

Keçiören’de Sokak Kedisine Tekme Skandalı!

Bir market çalışanının, içeriye giren sokak kedisini yakalayıp tekmeleyerek dışarı atması güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntü sosyal medyada büyük tepki çekerken, hayvanseverler olaya büyük bir öfkeyle karşı çıktı.

Doğa, İnsan, Hayvan Koruma Bilgilendirme ve Projelendirme Konfederasyonu Başkanı Tülay Danacıoğlu ile Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan, kediyi bulup kontrol için kliniğe götürdüler ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne şikayette bulundular.

Tülay Danacıoğlu, market yöneticileriyle görüştüklerini ve çalışanın işten uzaklaştırıldığını öğrendiklerini belirterek, “Hiçbir zararı olmayan bu canlının bu şekilde tekme atılarak dışarı atılması kabul edilemez. Gereken hukuki işlemleri başlatması için müracaatlarımızı yaptık. Sonuna kadar takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan da görüntüleri izlediklerinde büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, “Masum bir kedi mağazadan çıkartılırken yerde atılarak ve tekme atılarak bu durum kabul edilemez. Bu tür şiddetin önlenebilmesi için caydırıcı bir hapis cezası gereklidir. Şahsın görevden uzaklaştırıldığı bilgisine ulaştık. Aynı zamanda tekrar aynı göreve verilmemesi için uyarılarda bulunduk.” şeklinde konuştu.