Sağlık Bakanlığı 8.000 Sürekli İşçi Alımı İçin Noter Kurası Gerçekleştirdi

Bakan Koca duyurdu: 8 bin sürekli işçi alım kurası gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığı 8.000 Sürekli İşçi Alımı İçin Noter Kurası Gerçekleştirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İŞKUR tarafından isimleri bildirilen başvuru sahipleri arasından, ilan edilen kadro sayısı kadar asıl (8 bin) ve aynı sayıda yedek adayı belirleyen noter kurasının 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde Bakanlığın Bilkent Yerleşkesi’nde gerçekleştirildiğini duyurdu.

Kuralar, illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il için ayrı bir oturumda çekildi. Koca, yapılan kuranın noter katılımı ve tespiti ile gerçekleştirildiğini belirterek, “Adayların izleyebilmesi için Bakanlığın YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı ve video yayını 2 milyondan fazla kişi tarafından izlendi” şeklinde konuştu.

Kura sonuçlarının https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden yayınlandığını aktaran Koca, adayların TC kimlik numaraları ile giriş yaparak sonucu öğrenebileceklerini ifade etti. Koca, kurada yerleşenlerin atamasına ilişkin bilgi, belgeler ve diğer duyuruların önümüzdeki günlerde Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde yayınlanacağını belirtti.