Yıldırım ilçesinde Kahvehanede Kanlı Olay

Ev sahibini öldürdü, savunması kan dondurdu: Onu öldürmek benim kaderimmiş

Yıldırım ilçesinde Kahvehanede Cinayet

3 Ekim 2023 tarihinde Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Ümit Er isimli şahıs kahvehanede arkadaşlarıyla otururken kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından tabancayla vuruldu. Saldırgan olay yerinden hızla kaçarken, Er ağır yaralandı ve Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Olayla ilgili görgü tanıklarının ifadelerine başvuran polis ekipleri, saldırganın Er’in kiracısı Metin Aydın olduğunu tespit etti. Aydın, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Kahvehanede yaşanan olayda, Aydın’ın tel örgülerin arkasından ateş ettiği belirlendi ve işlemlerin ardından tutuklandı.

Metin Aydın hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Duruşmada savunma yapan Aydın, Ümit Er’in kirasını arttırmasını gerekçe göstererek, “Bana sürekli psikolojik baskı uyguluyorlardı. Olay günü kahvaltı yapmak için kahveye gittim. Ümit Er ile karşılaşınca tartıştık. Ben de sinirlenip, onu öldürdüm. Onu öldürmek benim kaderimmiş. Allah’tan af, sizden merhamet istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ümit Er’in eşi ise Metin Aydın’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Sorun kira meselesi değildi. Kendisi, eşini ve çocuklarını sürekli dövüyor, gürültü yapıyordu. Çıkmasını istedik. Buna sinirlenip, eşimi öldürdü” dedi. Duruşmada mütalaa veren savcı ise Metin Aydın’ın ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etti. Mahkeme heyeti, savunma için duruşmayı erteledi.