Amasra, Ramazan Bayramı Tatili için 500 Bin Ziyaretçi Bekliyor

Nüfusu 6 bin 600 olan ilçe Ramazan Bayramı tatilinde 500 bin kişiyi ağırlayacak

Amasra, Ramazan Bayramı Tatili için 500 Bin Ziyaretçi Bekliyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Amasra Kalesi’nin bulunduğu ve Batı Karadeniz’de önemli bir yaz turizmi destinasyonu olan Amasra ilçesinde, Ramazan Bayramı tatilinin öncesinde 5 bin yatak kapasiteli otellerde rezervasyonlar yüzde 90 seviyesine ulaştı. Doğayla bütünleşen güzellikleri, bakir koyları ve tarihi mekanlarıyla olduğu kadar balık ağırlıklı mutfak kültürüyle de dikkat çeken 6 bin 600 kişilik Amasra, günübirlik ziyaretçilerle birlikte Ramazan Bayramı tatili süresince 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Geçen yıl 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 200 bin, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ise 500 bin tatilciyi ağırlayan Amasra’da Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, “Amasra, 9 günlük bayram tatiline Amasra Kaymakamlığı ile birlikte hazırlıklarını tamamladı. Oteller ve pansiyonlarda rezervasyonlarımız yüzde 90 seviyesinde. Kültürel ve tarihi mekanlarımız, balığımız ve salatamızla tüm ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Bayram boyunca 500 bin ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyoruz. Bu doğrultuda gerekli tüm önlemleri aldık” şeklinde konuştu.

3 kilometrelik sahil şeridiyle dikkat çeken İnkumu tatil beldesinin de bayram tatili süresince ilgi görmesi bekleniyor. Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, “Uzun tatil dönemlerinde Amasra’ya gelen ziyaretçiler genellikle İnkumu’nu da tercih ediyor. Şu anda İnkumu’nda günlük 10-20 bin kişilik bir ziyaretçi bekliyoruz. Mavi bayraklı İnkumu’da misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için gerekli tüm önlemleri aldık” şeklinde konuştu.

Çınar Mahallesi’nde Yaşanan Kavga Olayı!

Çınar Mahallesi’nde Yaşanan Kavga OlayıÇınar Mahallesi’nde Çıkan Kavga Olayı!

Çınar Mahallesi’nde önceki gün saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayın detayları ortaya çıktı. 5 katlı bir binanın en üst katında oturan Ali S., bir süre önce 3. katta bulunan dairesini Mustafa K.’ye kiralamıştı. Ev sahibi Ali S., Mustafa K.’nin evinden çıkmasını istedi ancak Mustafa K. çıkmayınca aralarında tartışma başladı.

Çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Tarafların yakınlarının da dahil olmasıyla birlikte kavga sopa ve taşlarla şiddetlendi ve sonucunda 6 kişi yaralandı.

Olayda kontrolü kaybeden bir kişi araçlara zarar verirken, başka bir kişi ise binaya taş ve sopa fırlattı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılara müdahale edildi. Taraflar ise karakola götürülerek ifadeleri alındı ve birbirlerinden şikayetçi oldular. Olay anı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.