Polis Memurları İş İnsanlarını Para İstemekle Suçlanıyor

Aralarında polislerin de olduğu şebekeden akılalmaz tezgah: İş insanlarını evlerinden alıp tehditle para istediler...

İddiaya göre, 20 Şubat Salı günü Adnan A.’nın Avcılar’da bulunan evine gelen polis memuru E. K. ve H. Ç. ellerinde resmi bir yazı olmadan Suriye uyruklu iş insanını evinden alıp götürdü. İş insanı, polis memurlarının kendisini tehdit edip para istediğini iddia etti. 20 Mart Çarşamba günü ise Abdülkerim M. adlı başka bir Suriyeli iş insanı, polis memurlarıyla iş birliği içerisinde olduğu öne sürülen Hussam S. tarafından arandı. Hussam S., Abdülkerim M.’ye iş yerine gelecek polisleri uyararak para istedi. Bir süre sonra Abdülkerim M., polis memurlarının iş yerine gelmesi üzerine avukatına danışarak suç duyurusunda bulundu.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı. Hussam S., Abdülkerim M.’ye para teklif ederek suçüstü yakalandı. Şüpheli polis memurları ve diğer şahıslar gözaltına alındı. Habib K. ve Hussam S. tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. Polis memurlarının, suçluları yakalama anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Daha önce başka bir iş insanına benzer bir olay yaşandığı belirtildi.

Adnan A. ile Abdülkerim M.’nin avukatı Feyzi Sunar, müvekkillerinin iş yerinde yapılan sorgu hakkında açıklamalarda bulundu. Avukat Sunar, polislerin resmi bir karar olmadan müvekkillerini para talebiyle tehdit ettiklerini ve suçüstü yakalandıklarını belirtti.