Konyaaltı Hurma Mahallesi’nde Yeni Muhtar Canan Aydın, Az Farkla Seçimi Kazandı

Antalya'da 20 yıllık muhtara karşı kazanıp ilk kadın muhtar oldu

Hurma Mahallesi’nin Yeni Muhtarı Canan Aydın Seçimi Az Bir Farkla Kazandı

Konyaaltı ilçesine bağlı Hurma Mahallesi’nde, muhtarlık seçiminde 4 çocuk annesi Canan Aydın, mevcut muhtar Faruk Kıldıran’ın gerisinde az bir farkla ikinci sırada yer aldı. Ancak Aydın, seçimde umudunu kaybetmedi. Bir destekçisi tarafından 5 yıl sonra muhtar olarak görmek istendiğini duyunca, tekrar aday olmaya karar verdi.

Seçim kampanyasına 8 ay önceden başlayan Aydın, mahalle sakinleriyle yakın temas kurarak desteklerini aldı. 31 Mart’ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Aydın mevcut muhtar ve diğer rakiplerinden daha fazla oy alarak seçimi kazandı. Böylelikle Hurma Mahallesi’nin 30 bin nüfuslu ve kentin en büyük 3. mahallesi olan Hurma Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı oldu.

Yeni görevine başlayan Aydın, seçim sürecinin kendisi için yorucu geçtiğini belirterek, “Rakiplerime karşı itiraz edemeyecekleri kadar bir oy farkıyla kazandım. Şu ana kadar aldığım ilgi ve destek beni çok mutlu ediyor. İnsanlara hizmet etmek ve sorunlarını çözmek beni heyecanlandırıyor” dedi.

Verdiği söz nedeniyle tekrar aday olduğunu açıklayan Aydın, “2019’da neler yaşayacağımı bilmiyordum ama seçmene verdiğim sözü yerine getirmek istedim. İlk dönem adaylığımın ardından seçmenin ilgisi beni tekrar aday olmaya yönlendirdi. Bu sefer kazandığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Başarısından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Aydın, “Zorluklarla dolu bir süreç sonunda kazanmak beni daha da mutlu ediyor. Önceki muhtarın 20 yıl boyunca hizmet ettiği bir mahallede, halkın beni tercih etmesi gerçekten gurur verici. Değişime duyulan sevgi ve destek beni motive ediyor” diye ekledi.