CHP Genel Başkanı Özgür Özel YSK Ziyareti Öncesi Partililerle Buluştu

CHP’den YSK’ya Hatay başvurusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel YSK Ziyareti Öncesi Partililerle Buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yüksek Seçim Kurulu’nu ziyaretinden önce CHP’li yöneticiler, milletvekilleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Parti yönetiminin çağrısıyla birçok partili YSK Başkanlığı yakınındaki parkta toplandı. Polis, demir bariyerlerle YSK binası çevresinde güvenlik önlemi aldı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Özel’i ve beraberindekileri makam odasında karşıladı. Yapılan görüşmelerin ardından Özel, kameraların karşısına geçti ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Özel’in ses tellerinden acil operasyon geçirmesi nedeniyle açıklama yapamadığını belirtti.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Hatay’daki seçimlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Hatay’da oy kullanan 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik. Seçimlerin iptal edilmesini talep ediyoruz. Ayrıca, YSK’dan objektif kararlar bekliyoruz.” CHP Genel Sekreteri Böke ise, “3 bin 389 ölü seçmene oy kullandırıldığını tespit ettik. Seçimlerin iptal edilmesini istiyoruz. Hatay, demokrasi ve hukuk adına hepimizin meselesidir.” şeklinde konuştu.

YSK, Şanlıurfa’nın Siverek ve Halfeti ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine dair kararları kaldırırken, Kütahya’da ise geçersiz oyların yeniden sayılması talebi sonucunda CHP adayı Eyüp Kahveci’nin belediye başkanı seçildiği bildirildi. Ürgüp’te de seçimin yenilenmeyeceği bildirildi. CHP Genel Başkanı Özel’in ses tellerinden ve gözünden operasyon geçirdiği de belirtildi.