Bayram Tatili Trafiğinde 9 Vatandaş Hayatını Kaybetti: İçişleri Bakanı Yerlikaya Uyardı

Daha ilk günden 9 can verdik

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Bayram Tatili Trafiğinde 9 Vatandaş Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatili sürecinde meydana gelen trafik kazaları hakkında bilgi verdi. Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin önlemler aldığını ve denetimlerin devam ettiğini belirtti.

Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, bayram tatilinin ilk günü olan 6 Nisan 2024 Cumartesi tarihinde 24 saatlik süre içerisinde 651 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 9 vatandaşımız hayatını kaybederken, bin 47 vatandaşımız yaralandı. Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Yerlikaya, sürücüleri uyarak, “Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sevdiklerimize kavuşmak içindir, lütfen dikkatli olalım” şeklinde uyardı.

Polis Ekiplerine TIR Çarptı: 4 Memur Yaralandı

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda meydana gelen trafik kazasında, polis ekiplerine TIR çarptı. 72 ABH 459 ve 73 AAR 704 plakalı TIR’ların yolu kapatması sonucu oluşan uzun araç kuyrukları, 33 CML 19 plakalı TIR’ın polis aracına çarpmasıyla sonuçlandı. Kaza sonucunda 3 polis memuru ve bir kişi yaralandı.

Zincirleme Kaza: 1 Ölü 4 Yaralı

Düzce’de meydana gelen zincirleme trafik kazasında, 81 FB 804 plakalı otomobil ile 34 PL 5971 plakalı otomobil ve 81 EN 680 plakalı hafif ticari araç karıştı. Kaza sonucunda Zehra Bülbül hayatını kaybederken, diğer yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Otobüs Alev Aldı

İstanbul’dan Ankara’ya sefer yapan bir otobüs, Ümraniye’de dumanlar yükselmesiyle yangın çıktı. Yangın sonucunda yolcular zarar görmeden otobüsten tahliye edildi. Benzer bir durum, TEM Otoyolu’nda seyir halindeki başka bir otobüste de yaşandı.

“Bana İş Çıkarma”

Düzce’de motokuryelik yapan Resul Gür, trafik kurallarına dikkat çekmek amacıyla ilginç bir eyleme imza attı. “Emniyet kemeri tak. Hızlı gitme, bana iş çıkarma” yazılı pankart taşıyan Gür, farkındalık oluşturmayı hedeflediğini belirtti.