İYİ Parti’de Kongrede Tansiyon Yükseldi: Adaylar Hız Kesmeden Çalışmalarını Sürdürüyor

İYİ Parti’de iki cephe! Kongre öncesi yüksek tansiyon

İYİ PARTİ’DE KONGREDE TANSİYON YÜKSELDİ

İYİ Parti’de kongreye sayılı günler kala, siyasi kulislerde heyecan dorukta. Adaylar, teşkilatları ziyaret ederek 27 Nisan için çalışmalarını hızlandırdı. Aynı zamanda bazı milletvekilleri ve parti yetkilileri, partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’i kongre kararından vazgeçirmek için çaba sarf ediyor. Bir milletvekilinin diğer vekilleri ikna etmeye çalıştığı belirtilirken, bir genel başkan yardımcısının da il başkanları üzerinde girişimlerde bulunduğu bildirildi.

Bazı milletvekilleri, Meral Akşener’in liderliğine destek veren açıklamalar yapıyor. Bu doğrultuda Muğla Milletvekili ve Kurucular Kurulu üyesi Metin Ergun, “Gitme Meral Akşener” hashtag’ini paylaşarak desteğini gösterirken, Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel de bu paylaşımı destekledi. Ergun, “Pusucular kazanmamalı. Varsan varım, yoksan yokum Genel Başkanım” ifadelerini kullanırken, Yüksel ise “Her daim seninleyiz” mesajını iletti.

İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin de sosyal medyada Meral Akşener’in partiyi zorlu süreçlerde temsil eden bir fotoğrafını paylaşarak, “Bu tablo unutulmamalı. Bu emek unutulmamalı” çağrısında bulundu.

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Akşener ile yaptığı telefon görüşmesinde “Partide kal” dediği iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, “Gerçek dışı haber ve iddiaların dile getirildiği, sadece bayramlaşma amaçlı bir görüşmenin farklı şekilde yorumlandığı” belirtildi.

İYİ Parti milletvekilleri adaylık sürecine ilişkin sert tepkiler gösterdi. Koray Aydın, Sayın Bahçeli’nin talebini eleştirirken; Mehmet Tolga Akalın ise artık adaylıkların ilan edildiğini ve erteleme kararının demokratik geleneklere uymayacağını vurguladı. Selcan Taşçı Hamşıoğlu ise “AK Parti Genel Başkanı ve MHP Genel Başkanı’nın ‘Kal’ çağrısının İYİ Parti içinde oluşturacağı tepkiye dikkat çekerek bu tuzağa düşülmeyeceğini belirtti.

İstanbul Sancaktepe’de Mesut Aras’a Peş Peşe Ateş Açılarak Öldürüldü

İstanbul Sancaktepe’de Mesut Aras’a Peş Peşe Ateş Açıldı, Hayatını Kaybetti

İstanbul Sancaktepe’de 5 Nisan günü, Mesut Aras aracını park edip indiği sırada kendisini takip eden kişilerce peş peşe ateş açıldı. Sağlık ekipleri Aras’ın öldüğünü belirledi. Polis ekipleri olay yerinde 11 adet 9 mm çaplı mermi kovanı buldu. Bölgedeki kamera görüntülerini toplayan polis ekipleri, saldırıda kullanılan otomobili Eyüpsultan’da yakılmış halde buldu. Otomobilin içinde bir adet 7.62 mm çaplı mermi kovanı bulundu. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin isimlerini ve adreslerini tespit etti.

Mesut Aras’a yapılan saldırı sonucunda, polis tarafından yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda, 10 suç kaydı bulunan Yasin Tolga T. (25), 28 suç kaydı olan Emre B. (24) ve 37 suç kaydı olan Cem Ö. (24) yakalanarak gözaltına alındı. Saldırganların, Aras’la yaşadıkları husumet nedeniyle cinayeti işledikleri öne sürüldü. Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.