Eğitim Sisteminde Yenilikler: Yeni Müfredatla Gelen Değişiklikler

Yeni müfredat bu ay açıklanacak

TRT Haber’in aktardığı bilgilere göre, yeni eğitim müfredatında ders içerikleri basitleştirilecek ve saatlerde herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Uygulama, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda başlayacak. Yeni müfredatın ana teması ise ‘İyi insan yetiştirmek’ olarak belirlendi. Yenilenen müfredat ile birlikte ders içerikleri revize edilecek ve konular daha anlaşılır hale getirilecek. Öğrencilerin günlük hayatta öğrendikleri bilgileri kullanmaları teşvik edilecek. Yeni müfredatta, ‘Bütünleşik Eğitim Modeli’ esas alınacak ve öğrencilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyen bir sistem oluşturulacak. Ayrıca öğrenciler, proje geliştirmeye teşvik edilecek ve seçmeli derslerin sayısı artırılacak bu değişiklikler gelecek eğitim öğretim yılından itibaren yürürlüğe girecek.

İstanbul Sancaktepe’de Mesut Aras’a Peş Peşe Ateş Açılarak Öldürüldü

İstanbul Sancaktepe’de Mesut Aras’a Peş Peşe Ateş Açıldı, Hayatını Kaybetti

İstanbul Sancaktepe’de 5 Nisan günü, Mesut Aras aracını park edip indiği sırada kendisini takip eden kişilerce peş peşe ateş açıldı. Sağlık ekipleri Aras’ın öldüğünü belirledi. Polis ekipleri olay yerinde 11 adet 9 mm çaplı mermi kovanı buldu. Bölgedeki kamera görüntülerini toplayan polis ekipleri, saldırıda kullanılan otomobili Eyüpsultan’da yakılmış halde buldu. Otomobilin içinde bir adet 7.62 mm çaplı mermi kovanı bulundu. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin isimlerini ve adreslerini tespit etti.

Mesut Aras’a yapılan saldırı sonucunda, polis tarafından yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda, 10 suç kaydı bulunan Yasin Tolga T. (25), 28 suç kaydı olan Emre B. (24) ve 37 suç kaydı olan Cem Ö. (24) yakalanarak gözaltına alındı. Saldırganların, Aras’la yaşadıkları husumet nedeniyle cinayeti işledikleri öne sürüldü. Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.