FRC Türkiye Yarışmalarında Ülkemizi Temsil Etmeye Hak Kazanan 19 Takım ABD Şampiyonasına Yolculuk Heyecanı Yaşıyor

Liseli robotlar ABD yolcusu

FRC Türkiye Yarışmalarında Ülkemizi Temsil Etmeye Hak Kazanan 19 Takım ABD Yolcusu

ABD’de 32 yıldır FIRST Vakfı, Türkiye’de ise 2018 yılından beri Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen FRC Türkiye yarışmaları, 5 – 24 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye’nin 18 ilinden 153 takımın yanı sıra Avustralya, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Hindistan, Polonya, Romanya, Çin ve İsviçre’den 27 öğrenci takımı da yarışmalarda yer aldı. Turnuvalarda robotlar, belirlenen görevleri sınırlı sürede tamamlamaya çalıştılar.

En iyi performans sergileyen ve sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken 19 takım, 17-20 Nisan tarihleri arasında ABD’de düzenlenecek dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Bu takımlardan biri olan TÜBİTAK Fen Lisesi’nin mentorü Erdem Bahadır, öğrencilik yıllarından beri yarışmalara katıldığını ve şimdi de öğrencilere rehberlik ettiğini belirterek şunları ifade etti:

“Dokuzuncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerinden oluşan 23 kişilik TUBITECH takımıyla 6 ay boyunca çalıştık. Yarışmanın konseptine uygun stratejiler belirledik ve Türkiye’deki performansımız bize ‘winner’ ödülünü getirdi. ABD’de de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz.”