Antalya Sarısu Teleferik Kazası: Korku ve Kurtuluş

Anne ve kızı, teleferik facaiasındaki korku dolu anları anlattı: Hemen önümüzde parçalanan kabin vardı

Antalya Sarısu Teleferik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 2017 yılında hizmete giren Sarısu teleferik hattında yaşanan korkunç kaza, 12 Nisan’da saat 17.28’de gerçekleşti. Teleferik hattını tutan demir direklerden biri kırılarak kabinlerden birine çarptı. İçerisinde 8 kişinin bulunduğu kabinden biri metrelerce yükseklikten düştü ve maalesef Memiş Enes Gümüş (54) yaşamını yitirdi. Yaralanan 7 kişi ise helikopterlerle hastanelere götürüldü.

Kazanın ardından teleferik hattı üzerinde mahsur kalanları kurtarmak için ekipler seferber oldu. Helikopterler ve binlerce kişilik ekip yoğun bir çaba ile 22,5 saat sonunda 174 kişiyi tahliye etmeyi başardı. Serik Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Rabia Küçük, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi kızı Nur Çeken ve yeğeni Eda Dağlaraşar (20), 5,5 saat süren kurtarma operasyonu sonucunda kurtarılabildi.

Kazadan kurtulanlar arasında olan Rabia Küçük ve Nur Çeken, yaşadıkları korku dolu anları şu şekilde anlattı: “Eğlenmek ve güzel vakit geçirmek için teleferiğe binmeye karar verdik. Başlarda biraz korkmuştum. Bir süre sonra teleferik durdu. Daha sonra tekrar çalıştı ve durdu. Sallanmaya başladık. Hemen önümüzde parçalanan kabin vardı. Çok korkulu bir süreç yaşadık. Ölümle burun burunaydık. Herkes aynı şeyi yaşadı; bundan eminiz.”

Rabia Küçük, “Bütün ekiplere teşekkür eden, herkesin elinden geleni yaptığını söyleyen Küçük, “Süreç uzundu ama platform zordu. Hayatımda ilk defa binmiştim. Çocuklar üniversite okuyor, ertesi gün döneceklerdi. Bu faciayı yaşadık. O anda çocuklarımı, yeğenimi ve kızımı düşündüm. ‘Allah herkesi korusun’ diye dua ettim. Bildiğimiz bütün duaları okuduk.” dedi.

Nur Çeken, “Çok korktuk, kötü bir süreçti. Anı olsun diye video çekmeye başlamıştım, annemler korktuğu için gülelim diye. Sarsılmaya başladık. 112’yi aradım. Daha sonra ilk biz kurtarıldık. O anda ‘Ölüyoruz’ diye düşündüm. İlk anda anneme ve kuzenime baktım; bir şeyleri var mı diye. Sonra kendimi kontrol ettim.” şeklinde konuştu.