Hava Durumu Öngörüleri ve Uyarılar

Meteoroloji hava durumu tahmin raporunu paylaştı! Orhan Şen tarih verdi ve ekledi: Montları dolaptan çıkarın




Hava Durumu Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Yapılan Açıklamaya Göre Hava Durumu Raporu

Ülkenin doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Ağrı ve Mardin çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise parçalı ve az bulutlu olacak. Marmara ile iç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis olaylarının yaşanması olası. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Uyarılar:

Ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Genellikle kuzey ve kuzeydoğudan hafif, ara sıra orta kuvvette esen rüzgarlarla birlikte yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden rüzgarlar etkili olacak. Orta Akdeniz’in iç kesimlerinde ise yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmeler bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haftalık Rapor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı haftalık rapora göre, hafta sonuna doğru ülke genelinde sağanak yağışlar beklenmektedir. Perşembe günü, Kuzey ve Batı bölgelerinden gelecek olan soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar 8-9 dereceye kadar düşecektir. Yağışların, hafta sonu boyunca etkili olması beklenmektedir.

UYARI: “MONTLARI ÇIKARIN”

Bugün, Pazartesi, Doğu Anadolu’nun doğusunun dışında yağış beklenmemektedir. Önümüzdeki 3 gün içerisinde sıcaklıklar yükselecek, tüm yurt genelinde ortalamanın 5-9 derece üzerine çıkacaktır. Salı ve Çarşamba günleri, İstanbul 27, Antalya, İzmir ve Samsun’da 30 dereceye kadar sıcaklık öngörülmektedir. Perşembe günü ise Batı’da yağışların başlaması beklenmektedir ve hafta sonuna kadar devam etmesi öngörülmektedir.

Perşembe günü başlayacak yağışlarla birlikte sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek, özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde 8-9 dereceye kadar düşüş yaşanacaktır. Salı günü hafif giysilerle dolaşırken, hafta sonu için tekrar montları çıkarmak gerekebilir.