İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Ruhsatsız Silahlara Karşı Operasyonlar Devam Ediyor”

74 ilde Mercek-17 Operasyonları! Bakan Yerlikaya: 707 silah ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan kişilere ve silah kaçakçılarına karşı gerçekleştirilen “Mercek-17” operasyonlarına dair yaptığı açıklamada, operasyonların 4 gün boyunca devam ettiğini belirtti. Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 519 ruhsatsız tabanca, 54 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 6 uzun namlulu tüfek ve 128 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 707 silahın ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, 869 şüpheli hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili şu detayları paylaştı: “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek.” İstanbul’da 97 tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirilirken, 134 şüpheli gözaltına alındı. Adana’da 38 tabanca ve 4 av tüfeği bulunurken, 53 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep’te 29 tabanca ve 7 av tüfeği ele geçirilirken, 57 şüpheli gözaltına alındı. Ankara’da 29 tabanca ve 5 av tüfeği ele geçirilirken, 37 şüpheli gözaltına alındı. İzmir’de ise 24 tabanca ve 9 av tüfeği ele geçirilirken, 42 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen “Mercek-17” operasyonlarında İstanbul, Adana, Gaziantep, Ankara, İzmir ve birçok ilde evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız toplam 707 silaha el konulduğu aktarıldı. Operasyonları koordine eden valiler, kaymakamlar, jandarma ekipleri ve emniyet güçleri de tebrik edildi.