Kadıköy’de Genç Kadının Ölümü: Şallı Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kadıköy’de ‘laf atma’ cinayetinde müebbet hapis cezası! "Oğlumun düğün konvoyunu düşünürken cenaze konvoyuyla defnettim

Kadıköy’de Ali Kumsal Şallı’nın Genç Kadına Laf Atması Sonucunda Kız Arkadaşı Hayatını Kaybetti

Kadıköy’de 14 Ekim 2023 tarihinde Almanya’dan gelen Simge Tuğcu ve partneri olan Dilber Atakov, yürürken Ali Kumsal Şallı’nın genç kadına laf atmasıyla başlayan tartışma sonucunda trajik bir olay yaşandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Şallı hakkında “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ali Kumsal Şallı, müşteki anne Oğulgözel Atakov, tanık Simge Tuğcu ve taraf avukatları katıldı. Sanık Şallı, olayı anlatırken “Bu olay gerçekten bir kaza. Kendi halimde oturuyordum. Laf atmadım. Kafaları güzeldi.” şeklinde savunma yaptı. Ancak mahkeme heyeti, Şallı’nın ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına hükmetti ve takdiri indirim uygulanmadı.

Anne Dilber Atakov, mahkemede duygusal anlar yaşayarak “Ben bir anneyim. En ağır cezayı almasını istiyorum. Oğlum namusunu korurken onu öldürüyor. Oğlumun düğün konvoyunu düşünürken cenaze konvoyuyla defnettim.” şeklinde ifadeler kullandı.