Erdoğan ve Hassan Arasında Tanzanya ile İmzalanan Anlaşmalar

Tanzanya Cumhurbaşkanı Ankara’da... 14 yıl sonra ilk ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan Arasında İmzalanan Anlaşmalarla İlgili Ortak Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Hassan’ı Beştepe’nin ana giriş kapısında karşıladı ve iki liderin birlikte tören alanındaki yerlerini aldıktan sonra Türkiye ve Tanzanya milli marşlarının çalındığını belirtti. Hassan, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı selamlarken “Merhaba asker” dedi ve Türk devletlerini temsil eden bayrakların ve askerlerin de törende yer aldığını vurguladı.

Basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Hassan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı’nda baş başa ve heyetler arası görüşmelerini gerçekleştirdi. Erdoğan, imza töreninin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında FETÖ ile mücadele konusunda Tanzanya’dan beklentilerini paylaşarak “Tanzanya tarafından etkili ve somut adımlar göreceğimizi bekliyoruz” dedi.

Erdoğan ayrıca, Gazze’de yaşanan vahşeti durdurmak için uluslararası toplumun daha fazla çaba harcaması gerektiğini belirterek, “İran’a olduğu gibi İsrail’e karşı da tek ses olarak tepki verilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu. Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ise Türkiye’nin kendileri için ne kadar değerli bir ortak olduğunu vurgulayarak işbirliğinin önemini belirtti.