Denizbank Soruşturması Sürüyor

205 milyon TL’lik büyük vurgun... Müşterilerin hesaplarından paraları çaldılar

Denizbank’ta Yaşanan Mali Dolandırıcılık Skandalı

Yüksek kâr vaadi ile futbol dünyasının ünlü isimlerinden birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen ve tutuklanan şube müdürü Seçil Erzan olayı sonrasında, Denizbank yönetimi bütün şubeler üzerinde denetim ve incelemelerini artırdı.

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Side Şube Müdür Yardımcısı Utku Erdem’in hesabında yapılan olağandışı işlemler banka müfettişlerinin dikkatini çekti. Yapılan incelemeler sonucunda Utku Erdem’in, 2021 yılından Nisan 2024’e kadar müşterilerin hesaplarından toplam 205 milyon lirayı tanıdığı kişilere aktardığı ve daha sonra paraların yeniden Utku Erdem’in hesabına gönderildiği belirlendi.

Banka suç duyurusunda bulunurken, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Müdür yardımcısı Utku Erdem’in ifadesinde, müşterilerin hesaplarından fark edilmeyecek şekilde paraları alıp arkadaşlarına gönderdiğini ve paraları yurtdışında sanal bahis sitelerinde ve kripto para borsalarında kaybettiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Banka yönetiminin olayın ardından harekete geçtiği ve zarar gören müşterilerin zararlarını karşıladığı belirtildi. Şüphelilerin tutuklandığı bilgisi paylaşıldı.