Barış Manço Anma Koleksiyonu Sergileniyor

Şarkıları takılara ilham oldu... Domates biber patlıcan yüzük küpe kolye oldu

Barış Manço Müzesinde Anma Koleksiyonu Sergileniyor

Kadıköy Moda semtinde bulunan ve şu anda müze olarak kullanılan Barış Manço’nun evini ziyaret eden Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, vefatının 25. yılında onu yeniden anmak için bir koleksiyon hazırladı. Lisenin kuyumculuk teknolojisi alanı öğrencileri, Manço’nun takı ve aksesuara olan ilgisinden ilham alarak özel bir koleksiyon ortaya çıkardı.

Toplam 20 takının yer aldığı koleksiyon, Manço’nun şarkıları ve tarzından ilham alınarak tasarlandı. İstanbul Mücevher Fuarı’nda 17-20 Nisan tarihleri arasında tanıtılacak olan koleksiyon, öğrencilerin emeklerini yansıtan özel parçalar içeriyor.

Lisenin kuyumculuk teknolojisi alanı öğretmeni Harika Koyuncu, koleksiyon hakkında şunları söyledi: “Hazırladığımız koleksiyonda Barış Manço’nun şarkılarından esinlendik ve onun tarzını yansıtan takılar oluşturduk. Gümüş ve pirincin yanı sıra inci, turkuaz ve yeşim gibi değerli taşları kullanarak özel tasarımlar ortaya çıkardık.”

Öğrencilerin Barış Manço’nun şarkılarını dinleyerek tasarladığı takılar, farklı ve özgün bir tarza sahip. Her bir parçanın kendine özgü bir hikayesi ve anlamı bulunuyor. Koleksiyon, sadece sergi amaçlı olup, takılar ön siparişle satın alınabilecek.

Okulun kuyumculuk teknolojisi alanında eğitim gören öğrencilerden Veysel Uçar, “Barış Manço’nun tarzını çok beğeniyorum ve ona ithaf edilen bu koleksiyonu hazırlamak beni heyecanlandırdı. Tasarımlarımı oluştururken sürekli onun şarkılarını dinleyerek ilham aldım,” derken, diğer öğrenciler de Manço’nun mirasını yaşatma heyecanıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.