“Genç Kızın Organları 4 Kişiye Umut Oldu”

Melek 4 kişiye can olacak! Kazada öldü

Karayolu Kaza Sonucu Genç Kız Hayatını Kaybetti, Organları 4 Kişiye Umut Olacak

Yalova – Bursa karayolu Kirazlı Sanayi Sitesi kavşağı mevkisinde geçtiğimiz 12 Nisan’da meydana gelen trafik kazasında, Ziya Ö. idaresindeki motosiklet, R.A. (58) yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Kazada Ziya Ö. ve arkasında bulunan Melek Karakaş (21) yaralandı. Ziya Ö. tedavisinin ardından taburcu olurken, ağır yaralanan Melek Karakaş ise maalesef yaşamını yitirdi.

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi olan Melek Karakaş’ın, kazadan 3 gün önce yani 9 Nisan günü hastaneye giderek organ bağışında bulunduğu ortaya çıktı. Melek’in kalbi, karaciğeri ve böbrekleri Ankara, Bursa ve Çanakkale’de organ bekleyen 4 hastaya umut olacak.

Kaza sırasında her iki sürücünün de kask takılı olduğu belirlendi ve genç kızın vefatının ardından serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüsü tekrar adli makamlarca davet edildi.

Melek Karakaş’ın ablası Adile Karakaş (28), motosiklet sürücüsü Ziya Ö.’nün cezasız kalmaması gerektiğini vurgulayarak, “Ziya, kardeşimle 4 gün önce kavga ettiği sırada ‘İnşallah trafik kazasında ölürüz’ demiş. Karşı tarafın ailesi bize daire vermek istedi. Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Bu çocuk cezasız kalmasın” şeklinde konuştu.