İstanbul’da Taksici Cinayeti: Turist Şoförü Bıçakladı

‘Kabinli taksi’ talebi... Taksicilerden cinayete büyük tepki

İranlı Turistin Taksi Şoförünü Bıçaklayarak Öldürdüğü İstanbul Olayı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yaşanan trajik bir olayda, taksici Yaşar Yanıkyürek (58) adlı şahıs, İranlı müşteri Yoosef Bagherian Gharehtapeh’ı (42) aracına aldı. Tartışmanın ardından Gharehtapeh, Yanıkyürek’i bıçaklayarak öldürdü ve aracı gasp ederek kaçtı.

Polis ekipleri, Gharehtapeh’i Maslak’ta yakalayarak gözaltına aldı. Uyuşturucu madde ve çok sayıda banknotla yakalanan saldırganın ifadesinde, ücret nedeniyle tartışma yaşandığını belirttiği öğrenildi.

Olayın ardından taksiciler, Yaşar Yanıkyürek’e destek olmak amacıyla Kadıköy’de konvoy düzenledi ve tepkilerini dile getirdi. Yanıkyürek’in vücudunda yapılan incelemede 12 bıçak darbesi ve kesikler tespit edildi.

Yaşar Yanıkyürek’in cenazesi, Feriköy Mezarlığı’nda defnedildi. Gharehtapeh ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayı değerlendiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Kabinli taksi istiyoruz, can güvenliğimizin sağlanması için kabinli araçların ekonomik koşullarda temin edilmesini istiyoruz” dedi.

Bir taksici ise taksimetre uygulamasından şikayetçi olduğunu belirterek, “Ücret konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle taksimetre uygulaması değişmeli” diye konuştu.