“Kuvvetli Doğa Olayları İzmir, Bursa, Denizli, Antalya, Muğla ve Ankara’yı Vurdu”

Türkiye’yi fırtına vurdu... Çatılar uçtu ağaçlar devrildi

İZMİR’de Kuvvetli Yağış ve Rüzgâr Sonucu Meydana Gelen Olaylar

İZMİR’de dün gece etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve rüzgârın etkisi gün boyu devam etti. Foça’nın Yenifoça Mahallesi açıklarında dün sabah hortum oluştu. O anlar, bir otomobil sürücüsü tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Bursa Gemlik’te İstinat Duvarı Çöktü

Bursa Gemlik’te yağmurun etkisiyle istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Yaşanan olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı.

Denizli Kale’de Otel Çatısı Uçtu

Denizli Kale’de dün gece saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgâr etkili oldu. Bir otelin çatısı rüzgâr nedeniyle uçtu ve park halindeki araçların üzerine uçan çatı parçaları nedeniyle iki otomobil zarar gördü. Rüzgâr, bazı mahallelerdeki tütün seralarını da olumsuz etkiledi. İlçedeki Hürriyet İlkokulu ve Ortaokulu’nun bahçesinde bir ağaç rüzgâr nedeniyle devrildi.

Antalya’da Şiddetli Rüzgâr ve Yağmur

Antalya şehir merkezinde dün sabah saatlerinde şiddetli rüzgâr ve yağmur etkili oldu. Rüzgârın hızı 118 km’ye ulaştı ve denizde dev dalgalar oluştu. Fırtına sırasında, bazı ağaçlar ve reklam panoları devrildi. Kentte güneşin açmasıyla bazı vatandaşlar sahile döven dev dalgaların içine girdi. Konyaaltı Sahili’nde ise kıyıya kadar vuran dalgalar, işletmelerin şezlong ve masalarına ulaştı. İşletme çalışanları, dalgalara rağmen şezlong ve masaları kurtarmaya çalıştı.

Muğla’da Hortum ve Ağaç Devrilmesi

Muğla genelinde çok sayıda ağaç devrilmesi sonucu araçlar hasar gördü. Marmaris’te dün sabaha karşı etkili olan fırtına hortuma neden oldu ve Marmaris Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinde hasar oluştu.

Ankara’da Ulaşımda Aksamalar

Ankara merkezinde etkisini gösteren fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı, ağaç dalları kırıldı ve yollarda yürüyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Etimesgut’a bağlı Devlet Mahallesi’nde bulunan Recep Tarman Parkı’nda bir ağacın dalı gövdesinden kırılarak park halindeki otomobilin üzerine düştü. Mamak’ta ise bir ağacın yaklaşık 3 metre uzunluğundaki dalı kaldırıma devrildi.

Aydın’da Elektrik Direği Devrildi

Aydın Nazilli ve Buharkent’te, kuvvetli rüzgâr nedeniyle ağaçlar ve elektrik direği devrildi. Devrilen direk nedeniyle Nazilli’nin Derebaşı ve Yavansu mahallerine elektrik verilemedi.