İçişleri Bakanlığı DEM Parti’ye Hakaret Soruşturması Başlattı

DEM’lilere ‘hakaret’ soruşturması: Bir kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı, DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımlarını incelemek için mülkiye müfettişi görevlendirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “DEM Parti yöneticilerinin Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir” şeklinde açıklamada bulundu. Yerlikaya, daha sonra yaptığı ikinci paylaşımda, hakaret içeren sözler sarf eden U.G. isimli şüphelinin Diyarbakır Emniyeti tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın DEM Parti yöneticileri hakkında adli soruşturma başlattığını açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medyadan yapılan hakaretlere tepki göstererek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, devletimizin ve milletimizin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bağımsızlığımızın sembolü şanlı bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza yönelik çirkin yaklaşımları asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Çelik, meşru yetkilere sahip olanların bu yetkilerini gayri meşru amaçlar için kullanmaması gerektiğini vurgulayarak, “Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin değerlerine yapılan saldırılara karşı durmaya devam edeceğiz” dedi.

Sur Belediyesi ise hiçbir yöneticinin hakaret etmediğini, tepki çeken sözlerin vatandaş tarafından yapıldığını belirtti.