Meclis’te 23 Nisan Kutlamaları: Ödül ve Şenlikler!

En renkli oturum

Meclis, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası Etkinliklerine Ev Sahipliği Yaptı

Dün Meclis, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası kapsamında önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Meclis Bahçesi’nde Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla düzenlenen ödül töreninde, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 31. Bilim Olimpiyatları’nda matematik ve bilgisayar alanında başarı elde eden çocuklar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 23 Nisan Meclis Kupası Spor etkinliğinde ödül alan çocuklar, ödüllerini aldı.

Kurtulmuş, daha sonra 20 ülkeden Türkiye’ye gelen 500 çocuğu kabul ederek 46. TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katıldı. Bu yıl “Dünya Çocukları Barış İçin El Ele” temasıyla düzenlenen TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’nde konuklar ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Meclis Başkanı’na sundular. Onur konuğu ise Filistin’den gelen Laya Abdulnaser Abuzeneh oldu.

Ardından Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleşen Çocuk Özel Oturumu’na çocuklar locadan katıldı. Çocuk Meclis Başkanlığı’na seçilen Aysima Arslan, “Atatürk’e olan minnetimizi Türkiye sevgimiz, çalışkanlığımız ve yüksek hedeflere odaklanmamızla göstereceğiz” dedi.