İstanbul’da Berber Dükkanı Silahlı Saldırıya Uğradı

Beyoğlu’nda tıraş ücretini fazla bulunca berber dükkanına kurşun yağdırdı

İstanbul Beyoğlu’nda Berber Dükkanına Silahlı Saldırı

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Hacıahmet Mahallesi’nde bir berber dükkanında tıraş sonrası yaşanan ödeme anlaşmazlığı, silahlı bir saldırıya dönüştü. Olay, 5 Nisan Cuma günü İplikçi Fırın Caddesi üzerinde meydana geldi. Müşteri Mustafa D., saç-sakal tıraşı olduktan sonra berber Hikmet Zengin’den ücreti sordu. 150 lira olduğunu öğrenince indirim isteyen müşteri, berberin 120 lira teklifini kabul etti. Ancak ödeme sırasında çıkan tartışma sonrasında Mustafa D., dükkanın önüne çıktı ve berberle kısa süreli bir arbede yaşadı. Ardından müşteri berber dükkanından ayrıldı fakat bir süre sonra geri dönerek silahla dükkanı taradı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, saldırgan olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından İstiklal Mahallesi’nde yakalanan Mustafa D., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında saldırıda kullandığı silaha el konuldu. Şüpheli, polis merkezindeki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldiri Anlari Kamerada

Öte yandan, Berber dükkanına yapılan silahlı saldırı anları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, müşteri ile berberin tartıştıktan sonra dışarı çıktıkları, müşterinin silahını alarak dükkanı taradığı anlar net bir şekilde görülebiliyor.

“Gitti, Silah Aldı Geldi”

Yaşanan olayı anlatan Berber Hikmet Zengin, “Mustafa geldi. Saç sakal tıraşı oldu. Daha sonra ücreti sorunca 150 lira deyince indirim istedi ben de 120 lira olur dedim. Bana 100 lira para verdi. ’20 lirayı da 2 saat sonra vereceğim’ dedi. Ben de ‘2 saat sonra paranın tamamını verirsin’ şeklinde cevap verdim. Aramızda tartışma yaşandı. Gitti, silah aldı geldi. Havaya ateş etti. Beni tehdit etti. ‘Seni vururum, öldürürüm’ dedi. Yani 100 lira yüzünden vurulacaktık başka bir şey yok” dedi.