TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Özel Oturumunu Değerlendirdi

Özel oturumda yeni dönem vurgusu


TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan özel oturumu için toplandı

TBMM Genel Kurulu, dün 23 Nisan özel oturumu için toplandı. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, açılış konuşmasında yeni anayasa sürecini gelecek hafta başlatacağını duyurdu. Kurtulmuş’un sözlerine göre, “Kapsayıcı, kuşatıcı, demokratik ve sivil bir anayasanın yapılması meselesi Meclis’in öncelikli görevlerinden biridir. Tüm kesimlerin fikirlerinin şeffaf bir süreçte dile getirilmesi için çalışılmalıdır” dedi. Kurtulmuş, “Meclis yasa ve anayasa yapma gücüne sahiptir” ifadelerine yer verdi.

CHP Lideri Özgür Özel, “Dünya tarihinde sandıktan çıkan iradenin kurduğu tek bir ülke varsa o da kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Genç Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün önderliğinde Parlamento’da alınan kararlarla yükselmiştir” şeklinde konuşarak, “Meclis’in demokrasiyi kurtarmasına ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Özel, AK Parti, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet-Gelecek Partisi grup başkanvekilleriyle tek tek tokalaşarak yeni bir siyasi iklim oluşturulması gerektiğini belirtti. “Seçimi CHP kazanmadı biz kazandık” gibi bir tutumun milli iradeye hürmetsizlik olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 23 Nisan özel oturumuna katılmaması dikkat çekti. Bahçeli’nin katılmama nedeni, DEM Parti’nin Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde yaşanan İstiklal Marşı ve Türk bayrağı krizi olarak iddia edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Nisan mesajında “Birinci Meclisimizin çatısı altında toplanan tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Anıtkabir’de düzenlenen törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, devlet erkânı, CHP Lideri Özgür Özel ve diğer siyasi partilerin grup başkanları katıldı.