İYİ Parti Kurultayı Gergin Başlıyor

İYİ Parti’de davetli krizi




İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’na Hazırlanıyor

İYİ Parti, 5. Olağanüstü Kurultayı’nı Yarın Yapacak

İYİ Parti, 5. Olağanüstü Kurultayı’nı yarın saat 11.00’de ATO Congresium’da gerçekleştirecek. Toplam 1311 delegenin katılması beklenen kurultay öncesi taraflar arasında anlaşmazlıklar yaşandı.

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun, “Salonun fiziki şartları ve kapasitesi dikkate alınarak delegeler, il, ilçe ve belediye başkanlarımız ile önceki dönem vekillerimiz dışında katılımcı davet edilmemesi kararlaştırılmıştır” açıklamasını yaptı.

Adaylar bu karara tepki gösterdi. Tolga Akalın sosyal medya mesajında, “5 Mayıs 2016 günü karşımıza polis barikatları ve TOMA’ları çıkaranlar, bugün de seyircisiz kongre teşebbüsünde bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Rıdvan Uz ise, “Seyircisiz kararı tartışmaya açılmamıştır. Ne fikrimiz sorulmuş ne de konuya ilişkin bir tartışma açılmıştır” şeklinde tepki gösterdi.

Meral Akşener’in eski başdanışmanlarından Murat İde ise “Kongreye 1400 kişi davet edilecekmiş. ATO’nun salonu 3 bin kişilik” dedi.

Kurultay Organizasyon Komitesi ise iddialara yanıt vererek “Salon 3 bin kişi kapasitesine sahiptir. Oy kullanacak 1302 delegemiz, adaylarımızın temsilcileri, basın mensupları, sandıklarda görev yapacak üye ve müşahitler ile görevliler salon kapasitesinin büyük kısmını doldurmaktadır” açıklamasını yaptı.

Usulsüz Delege İddiası

Adaylardan Mehmet Tolga Akalın’ı destekleyen Milletvekili Rıdvan Uz, bazı delegelerle ilgili usulsüzlük iddiasıyla Çankaya 4’üncü İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Çankaya Seçim Kurulu Başkanlığı ise, Uz’un talebini “Listede isimleri bulunanların ilgili siyasi partiye üye oldukları görülmüştür” diyerek reddetti.