“Adıyaman’da Otel Faciası Duruşması: Gerilim Devam Ediyor”

İsias davasında yeni rapor

Adıyaman’da Olaylı Duruşma: Otel Faciasının İkinci Duruşması Başladı

Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ikinci duruşmada, “Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmakla” suçlanan 3’ü tutuklu 11 sanığın savunmalarıyla başladı.

İlk duruşmada olaylı anların yaşandığı duruşmada, İsias Otel’in enkazında can veren Kuzey Kıbrıs’lı 35 kişilik ortaokul kız ve erkek takımı ekibine KKTC’de ‘Şampiyon Melekler’ adı veriliyor.

Otel sahibi Ahmet Bozkurt ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini belirterek, inşaat sırasında dikkatli olmasına rağmen malzemelerin yanlış hesaplamalar sonucu seçildiğini savundu.

Müşteki avukatlarının talebi üzerine Gazi Üniversitesi’nin hazırladığı bilirkişi raporunu değerlendirmek amacıyla uzman kişilerin dinlenmesine karar verildi. Ancak, sanık avukatlarının itirazıyla duruşmada gerilim yaşandı.

Aradan sonra Gazi Üniversitesi’nin hazırladığı bilirkişi raporunun hatalı olduğunu iddia etmek için Prof. Dr. Yonca Birol’un tanık olarak dinlenilmesine karar verildi. Birol, yapılan incelemede, bina otele dönüştürülürken kiriş ve perde duvarlarının yıkıldığını, asansör inşa edilirken kirişlere delikler açıldığını belirtti.

Mahkeme, müşteki avukatlarının tepkisini haklı buldu ve yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 12 Haziran’da yapılacak.

İkinci duruşmada hazır bulunan KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Gazi Üniversitesi’nin raporuna karşılık kendilerinin de 3 farklı üniversiteden rapor sunduklarını belirtti.