“Mandal: Cinsel İstismar Davası Sonuçlandı”

MİT yalanında cezalar onandı

Mandal, G.A.’ya Cinsel İstismarda Bulundu: 4 Sanığa Hapis Cezası

Konya’da yaşanan üzücü bir olayda, Ahmet Mandal’ın G.A.’ya uzun süre cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. G.A.’nın durumu ailesine anlatması sonucu, Mandal hakkında şikayetçi olundu. Polis ekiplerinin soruşturması sonucunda Ahmet Mandal, ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı.

Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrencinin de Mandal tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayetçi olmasıyla birlikte, okul müdürü Harun Avcu ve Mandal’ın dini nikahını kıyan okul müdürü Asuman Sahar Koleri de tutuklandı.

Olayla ilgili olarak 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, mahkeme heyeti Ahmet Mandal’a G.A.’ya yönelik ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 20 yıl, K.K.’ye yönelik ise ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. Tutukluluk hali devam kararı alındı.

Olayda işbirliği yaptığı belirlenen okul müdürleri Harun Avcu, Asuman Sahar Koleri ve Mandal’ın ortağı Ali Akkaş da G.A.’ya yönelik ‘çocuğun cinsel istismarına yardım etme’ suçundan 8 yıl 4’er ay hapis cezası aldı. Ancak, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan bu kişilerin cezaları Konya Bölge Adliyesi 7’nci Ceza Dairesi tarafından onandı. Temyiz başvuruları reddedildi.