“Boğaz Kaza: Denize Düşen Kadınlar Yoğun Bakımda”

Deniz taksi kanoya çarpmıştı... Kopan ayağı yerine dikildi

Çarpmanın Etkisiyle Denize Düşen Kadınların Durumu

İstanbul Boğazı’nda meydana gelen bir kazada, deniz taksinin çarpması sonucu 2 kadın denize düştü. Kazada, Neşe Yılmaz’ın (50) sol ayak bileği tamamına yakın bir şekilde kesildi. Olay yerine yakın bir yelkenlideki vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan yaralı kadınlar daha sonra DAK-SAR (denizde arama kurtarma) ekipleri tarafından kıyıya getirildi.

Deniz suyu yutan Yılmaz, yoğun bakım servisine alındı. Akciğerlerini ve hava yolunu korumak için entübe edilen Yılmaz, aynı gün ameliyata alındı. Yapılan ameliyatla Yılmaz’ın bileğinin kesik kısmı dikildi. Ayağı bileğinden kesilen kısımdan dikilerek kurtarılmaya çalışılan Yılmaz’ın tedavisi, yoğun bakım servisinde devam ediyor.

Denize düşen diğer kadın, İranlı Rozita Einisarghin ise Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Tedavisi beyin cerrahisi servisinde sürmekte olan Einisarghin’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından gözaltına alınan deniz taksisinin kaptanı Ahmet Özkan’ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.