Turgut Kılıç: İçtenlikle Yuva ve Yaprak Arasında

45 yıllık ayakkabı tamircisi Cumhurbaşkanlığı'na davet edildi... Belediye başkanı makam aracını tahsis edecek

Turgut Kılıç: Ayakkabı Tamircisi ve Kuş Sevdalısı

Turgut Kılıç, 13 yaşındayken babası Mehmet Kılıç’ın geçirdiği kaza sonucu gözlerini kaybetmesi üzerine ortaokul 2. sınıftayken eğitimini yarıda bırakıp ayakkabı tamirciliğine başladı. Halen kentsel dönüşüm kapsamındaki eski sanayi sitesinde 3 metrekarelik iş yerinde ayakkabı tamirciliği yaparak aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyor.

2 çocuk babası olan Kılıç, sabah işe giderken çöplerin kenarına bırakılan ekmekleri toplayıp iş yerinin yanındaki boş araziye dökerek kuşları besliyor. Bu hareketiyle sosyal medyada gündem olan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek programa davet edildi. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kılıç’ın Ankara’ya gitmesi için makam aracının tahsis edileceğini duyurdu.

Kılıç, davetten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Bu benim için gurur verici bir durum, iş hayatımda ilk kez 1 Mayıs’ta çalışmayacağım ve Cumhurbaşkanımızı ziyaret edeceğim” dedi. Okuyamamış olmasına rağmen meslek sahibi olduğunu vurgulayan Kılıç, “Okuyamadım ama meslek sahibi oldum ve çok şükür millete hizmet ediyorum” şeklinde konuştu.

Yıllardır kuşları beslediğini ifade eden Kılıç, “Sabah işe gelirken ve boş zamanlarımda ekmek topluyorum, kuşları beslemek beni mutlu ediyor. Her gün sayısız kuş oraya gelip döktüğüm ekmeklerden besleniyor” şeklinde konuştu.