“Umisha Lakhieva’nın Şeytan Tırnağı Macerası”

'Parmağı kesilmeli' denen çocuk Türkiye'de sağlığına kavuştu

Rusya’da yaşayan 10 yaşındaki Umisha Lakhieva, şeytan tırnağı enfeksiyonuyla mücadele ediyor

Rusya’da yaşayan Çeçenistan uyruklu Umisha Lakhieva isimli 10 yaşındaki kız çocuğu, parmağındaki şeytan tırnağı nedeniyle enfeksiyonla baş etmek zorunda kaldı. Küçük kız, parmağındaki sorunu fark ettiğinde “Basit bir sorun gibi gözükmesi nedeniyle ailesi ve kendisinin ihmal ettiği sorun zamanla büyüdü” ifadelerini kullandı. Parmağı hızla şişen ve siyahlaşan Lakhieva, acil olarak Rusya’da bir hastaneye başvurdu. 4. sınıf öğrencisi olan Umisha için hekimler ilaç tedavisine başladı ancak parmağında iyileşme sağlanamadı ve durum daha da kötüleşti.

Umisha’nın ailesinin kararıyla tedavisi için Türkiye’ye gelindi. İstanbul’daki İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’ne başvuran Umisha, parmağındaki ölü deri temizlendi ve yapılan flep operasyonuyla parmağı kurtarıldı. Hastanenin Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Profesörü Dr. Yakup Çil, “Hastamıza kasık bölgesinden damarı ile birlikte kaldırılan ‘kasık flapi’ adı verilen bir işlem gerçekleştirdik” dedi.

Hastanın parmağının kurtarılma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirten Prof. Dr. Çil, ameliyat sonrası komplikasyon yaşanmadığını ve Umisha’nın 1 ay boyunca hastanede gözlem altında tutulduğunu açıkladı. Umisha’nın annesi Zarema Lakhieva ise “Eğer hastanede yapılan müdahale olmasaydı, çocuğumun parmağı kesilmek zorunda olacaktı. Şimdi parmağı kurtarıldı, sırada parmağın düzgün gözükmesi için estetik ameliyat var” şeklinde konuştu.

Umisha Lakhieva ise tedavi sürecini şu sözlerle anlattı: “Şeytan tırnağına yaptığım küçük müdahale neredeyse beni parmağımdan ediyordu. Hatta o enfeksiyon vücuduma yayılsaydı, belki de daha kötü sonuçlar doğurup sağlığımı tehdit edecekti. Parmağım kesilecek diye çok korktum. Morarmış halini gördükçe çok üzüldüm. Hekimlerin uzun uğraş ve emekleri sonucunda parmağım düzeldi. Çok mutluyum. Yakup Hoca’yı bulduğumuz için kendimi çok şanslı hissediyorum”.